Album týždňa: Iggy Pop - Post Pop Depression

Album týždňa: Iggy Pop - Post Pop Depression

Energie mu už vraj ubúda, a tak sa pri jeho každej novej nahrávke hovori, že možno bude posledná. Ak sa Iggy Pop práve s novinkou Post Pop Depression chcel lúčiť, išlo by o rozlúčku vo veľkom štýle. Na novej štúdiovke nestratil nič z toho, čo mal, a ukazuje sa v najlepšej forme za ostatné roky. Iggy Pop na albume číslo sedemnáť stavil na silné mená spolupracovníkov. Album produkoval Josh Homme z Queens Of the Stone Age, klávesy a gitary nahral Dean Fertita z Queens Of the Stone Age či supegrupy The Dead Weather a bicie mal na starosti Matt Helders z Arctic Monkeys.

Takmer sedemdesiatnik Iggy Pop pracoval na novej štúdiovke v absolutnéj tajnosti počas minulého roka. Spolupráca s frontmanom Queens of the Stone Age začala jednoduchou esemeskou. Josh Homme s návrhom na spoluprácu súhlasil a o pár mesiacov na to si už dvojica posielala nápady na skladby. Nahrávanie prebehlo v štúdiu Joshua Tree v Kalifornii. Na tom, čo robí, je niečo jedinečné. Má zručnosti, aké iní nemajú. Dokáže skomponovať skladbu, čo je iné, ako len napísať skladby, hoci aj to vie. Dokáže spraviť text, aký si zapamätáte, a zároveň vie spraviť skladby s emóciou, tak ako na poslednom albume Queens of The Stone Age," uviedol Iggy Pop k spolupráci s Joshom Hommem.

Pri nahrávaní novinky Post Pop Depression si dvojica Iggy Pop a Josh Homme dopriala absolútnu slobodu, dokonca aj celé nahrávanie zaplatili z vlastného. Platili sme si to sami, ale s pocitom, že chceme, aby to počulo čo najviac ľudí. Nepustili sme sa do nejakého podivného projektu, na ktorom oplieskame peniaze," uviedol Josh Homme pre nytimes.com. Odvaha však dvojici rozhodne nechýbala a práve frontman Queens dostal z Iggyho Popa to, o čom možno ani sám nevedel. Po nahrávaní mi povedal, že som ho zobral na miesta, na akých ešte ani nebol. Obaja sme išli tam, kde sme ešte nikdy neboli, a to bol náš zámer. Odísť od toho, čo sme robili, čo najďalej," uviedol Josh Homme.

Nahrávanie deviatich skladieb dvojici nezabralo veľa času, v štúdiu strávili len dva týždne. Josh Homme a Iggy Pop však mali pri spolupráci jasné pravidlá. Jedným z nich bolo, že pôjde o skutočnú spoluprácu a ani jeden z nich nepríde s hotovým trackom, prípustné boli len nápady, na ktorých mohli spoločne pracovať. Iggy Pop si prežil svoje hviezdne časy s The Stooges aj s Davidom Bowiem, a ako sám tvrdí, album Post Pop Depression je v jeho kariére konečnou. Príde vám už akurát tak zaspievať Happy Birthday na nejakú párty.

Iggy Pop dal do albumu Post Pop Depression všetko a ako tvrdí, už mu veľa energie nezostalo. Ale oplatilo sa. Spolupráce s mladšími hudobníkmi mu prospeli a je si toho vedomý aj samotný Iggy Pop. Ja som ten typ umelca, ktorý dokáže niečo priniesť, no potrebujem na to aj iných ľudí. Som predovšetkým fanúšik, rád sa dávam dokopy s inými hudobníkmi," uviedol Iggy Pop. Napriek tomu, že ho nahrávanie vyčerpalo, však pokračuje a album predstaví počas tohoto roka aj na veľkom turné, v rámci ktorého má naplánovaných aj pár zastávok po Európe.


Nika_FM

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame